World Lymphoma Awareness Day (#WLAD)

Beste lotgenoot, mantelzorger, professionele zorgverlener, geïnteresseerde  

 

Doe mee met ons en besteed op 15 september aandacht aan World Lymphoma Awareness Day. Als lid van de Lymphoma Coalition verenigen we ons elk jaar met patiënten, mantelzorgers en professionele zorgverleners die betrokken zijn bij lymfeklierkanker en afkomstig zijn uit 52 landen over heel de wereld om zo de aandacht te vestigen op lymfeklierkanker.

 

Uit onderzoek van de Lymphoma Coalition is gebleken dat zelfvertrouwen, dat vaak het gevolg is van het krijgen van voldoende steun en informatie, een belangrijke rol speelt bij het hebben van positieve ervaringen en resultaten voor de patiënt. Om voor meer vertrouwen te zorgen, richten wij ons in 2019 op volgende feiten die iedereen zou moeten kennen:

  • elk jaar krijgen wereldwijd meer dan 580.000 mensen de diagnose van lymfeklierkanker;
  • er zijn meer dan 80 subtypes van lymfeklierkanker;
  • symptomen van lymfeklierkanker worden vaak niet als dusdanig erkend omdat ze doen lijken op minder ernstige ziektes zoals de griep. 

De vollgedige feitenlijst kan je hier bekijken. 

 

Small things build confidence: om aandacht te besteden aan World Lymphoma Awareness Day 2019 worden mensen over heel de wereld uitgenodigd om iets kleins te doen om zo de vertrouwensboom te doen groeien.

 

Patiënten, mantelzorgers, professionele zorgverleners en iedereen die geïnteresseerd is in lymfeklierkanker worden uitgenodigd om een feit over lymfeklierkanker te delen op Facebook, Twitter en Instagram door #WLAD 2019 te gebruiken in elke post. Berichten voor facebook post je best rechtstreeks op de facebookpagina van de Lymphoma Coalition.

 

Voor elk gedeeld feit zal een blad op de vertrouwensboom groeien, dat zorgt voor kracht en steun voor lymfeklierkankerpatiënten. 

 

Wij hopen dat je meedoet aan deze online campagne. Door de WLAD-berichten van de Lymphoma Coalition en LVV te volgen, blijf je steeds up-to-date.

 

WLAD-groeten van het LVV-team  

Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie